Over ons

Now, it's time for Culture!

In een woelige wereld die zich razendsnel ontwikkelt, zijn creatie en cultuur zowel schuiloorden als getuigen.

Schuiloorden van vrede, emotie, schoonheid en van samenzijn. Maar tevens zijn ze de levende getuigen van een onrustige tijd, met ingrijpende technologische ontwikkelingen.

Daarmee gelijklopend, zijn cultuur en creatie uitgegroeid tot een fundamentele, economische sector, die een onbetwiste meerwaarde betekent voor de stedelijke ontwikkeling.

In deze zijn de troeven van Brussel verbluffend. Met 27.000 evenementen per jaar is het culturele aanbod van onze hoofdstad uitzonderlijk. Ze kent immers een ongeziene groei aan nieuwe projecten die, in het hart van Europa, creativiteit en innovatie met elkaar combineren.

In deze context heeft het BRUSSELS CREATIVE FORUM als voornaamste objectief een effectieve tool te zijn om de Brusselse en Europese culturele rijkdom uit te dragen. Doel van het forum: informeren en sensibiliseren door als uitstalraam te fungeren voor het grote publiek, en als podium voor de professionals, beleidsmakers en verkozenen.

Het BRUSSELS CREATIVE FORUM is een ontmoetingsplek, ideaal om banden te smeden, nuttig voor het identificeren van nieuwe initiatieven. Men kan er tips uitwisselen, nieuwe connecties en synergieën tot stand brengen, projecten uitdenken die bijdragen aan het welzijn van de stad. Het is tevens een plek waar de economische activiteit die met cultuur is verbonden, zich kan ontwikkelen, in een omgeving die dialoog en uitwisseling stimuleert.

Het BRUSSELS CREATIVE FORUM bestaat sinds 2013 en is een jaarlijks, participatief evenement dat toegankelijk is voor iedereen. Het bestaat uit twee luiken:  de voorstelling aan het publiek van de activiteiten en de programmatie van culturele instellingen en organismen ; en de ontmoetingen tussen professionals, conferenties, rondetafelgesprekken en workshops.

Sinds dit jaar wordt het BRUSSELS CREATIVE FORUM begeleid door een comité dat die dag het Réseau des Arts à Bruxelles, het Brussels Kunstenoverleg, de Concertation des Centres Culturels Bruxellois, Bozar en Brussels Creative, het platform van de Creatieve en Culturele Sectoren samenbrengt. Brussels Creative gaat bovendien op 2 september officieel van start. Ook Brussels Studies, Brussels Academy en Brussels Summer University zijn partners van dit evenement.

Als betrokken actoren in het culturele en creatieve leven, nemen we deel aan deze nieuwe dynamiek van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en steunen we het BRUSSELS CREATIVE FORUM. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de ontwikkeling van de culturele en creatieve sectoren van Brussel, hoofdstad van Europa, een belangrijke uitdaging is.  

Praktisch

Openingsuren

Vrijdag 02/09/16 : 10u00 - 22u00

Zaterdag 03/09/16 : 09u00 - 22u00

Ligging

Bozar

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Parking

Albertine-Square Parking

Bereikbaarheid

Halte "Centraal Station" met bussen 29, 38, 63, 65, 66 en 71, metro 1 en 5 of trein.